Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

 

 

Tunteesi eivät koskaan tuo sinulle ongelmia,
koska sinun tunteesi ovat sinun totuutesi.
Tunteminen on sielun kieli,
ja sielusi on totuutesi.

 

Näe elämäsi lasten uteliaiden silmien tavoin,
ja tulet huomaamaan löytäneesi päättymättömän
onnen ja jännittävyyden lähteen.Uteliaisuus pitää sinut elossa, kiinnostuneena ja kiinnostavana.

 

 

 

Pelko ja syyllisyys
ovat sinun ainoat vihollisesi.
Rakkaus ja tietoisuus ystäväsi.
Pelko lamaannuttaa, tietoisuus liikuttaa.
 

 

Taivas maan päällä on vain valinta, mikä täytyy tehdä - ei paikka, mikä täytyy löytää.

 

 

 

 

Ota itsesi ja muut keveästi. Jalosta kykyäsi huvittua harmistumisen sijasta kaikista asioista.

 

Jokaisella on kyky selvitä mistä vain. Henkesi on äärimmäisen sitkeä ja voimakas, pidä siis uskoasi yllä unelmiesi ja tavoitteidesi suhteen. Maailmankaikkeus tahtoo sydämesi toiveen toteutuvan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Olemme henkisiä olentoja, jotka ilmentävät itseään fyysisen kehon kautta. Jokaisella ihmisellä on syvällä sisimmässään kaikki se voima, mikä kuuluu hengen korkeimmalle olemuspuolelle. Elämä ei ole fyysistä tai aineellista, elämä on henki ja henki on elämä. Jos sallimme tämän sisäisen voiman nousta esiin ja ohjata elämää, mielestä kaikkoaa murheet, pelot ja huolet, koska tiedämme, että elämässämme ei voi tapahtua mitään, mistä emme selviäisi. Sisimmästämme löytyy kaikki keinot voittaa kaikki esteet ja heikkoudet.

Ajatusenergiaa

Koko elämä on energiaa, johon voi ajatuksillaan vaikuttaa. Ajatus värähtelee nopeasti ja korkealla, sitä ei voi nähdä. Aineellistunut esine värähtelee raskaasti ja hitaasti. Sen voi nähdä ja sitä voi koskettaa. Kaikki asiat, kaikki luotu, toteutuu ajatuksesta käsin. Se, mihin kiinnitämme huomiota ja mitä ajattelemme paljon, vahvistuu elämässämme. Tämä pätee niin hyvässä kuin pahassa. Tuntemalla kiitollisuutta, lisää kiitollisuuden aiheita elämässään. Tuntemalla tyytymättömyyttä, tyytymättömyyden aiheet ja aiheuttajat lisääntyvät. Onnellinen on se, joka osaa nähdä elämänsä hyvät asiat - sekä aineettoman että aineellisen - ja vielä tietoisesti olla niistä kiitollinen. Aina, kun kiittää sydämensä pohjasta, saa enemmän, sillä kiitollisuus on avain, joka avaa portit maailmankaikkeuden runsauden äärelle.

Energian ymmärrän hyvin arkipäiväisenä asiana, siitä voi puhua arkisemmin termein tuntemuksina, herkkyytenä tai jonkun kanssa ”samalla aaltopituudella” olemisena. Kaikki ihmiset aistivat energiaa ja vaikuttavat toisiinsa energeettisesti. Oma mielen ja kehon tila välittyy tuntemuksina ympäristöön ja vaikuttaa ympärillä oleviin. Hyväntuulisuus tarttuu siinä missä huonokin mieli, luottamus siinä missä pelko. Energian aistiminen voi ilmetä niin epämiellyttävinä kuin miellyttävinäkin aistimuksina, esim. kananlihalle menemisenä, kireytenä, jännittyneisyytenä, ilona, lämpönä jne. On ensiarvoisen tärkeää tiedostaa, minkälaista energiaa vetää puoleensa, kuinka suojautua epätoivotulta energialta ja minkälaista energiaa itsestään välittää muille. Olemme itse vastuussa ajatuksistamme ja asenteestamme, onnellisuudestamme.

Tunteet kompassina

Nykyihmisen elämää rikastuttavat ja samalla raastavat jatkuvat muutokset ja valintatilanteet. Levottomuuden maailmassa on erityisen tärkeää pysähtyä ja hiljentyä kuuntelemaan sisintään ja sen viestejä. Tunteet ovat sisäisen viisauden ilmentymä. Tunteet, kielteisetkin, ovat parhaita opastajiamme, kunhan opimme tulkitsemaan niiden sanoman. Ne toimivat kuin erehtymätön kompassi, joka oikein käytettynä ohjaa kulkuamme oikeaan suuntaan - askel askeleelta juuri sinne, minne toivomme pääsevämme.

Henkisen kehityksen yhtenä suurimpana tavoitteena on oppia ymmärtämään tunteitamme. Ja muuttamaan niitä myönteisemmiksi. Usein unohdamme arjen hässäkässä, että meillä todella on sisäinen viisaus, joka pyrkii kohti parempaa oloa. Tunteet kertovat, mihin suuntaan kannattaa kääntyä. Huonolta tuntuvat, ns. kielteiset tunteet ovat siis vain kutsu tarkistaa suunta, ei muuta. Jokainen voi oppia tietoisesti lisäämään aidosti hyödyllisiä myönteisiä tunteita ja vetämään myös puoleensa samalle taajuudelle virittyviä ihmisiä ja asioita.

Vedämme puoleemme niitä asioita, joihin kiinnitämme eniten huomiota ja joita ajattelemme paljon. Se mihin kohdistamme tunteita ja keskitymme mielessämme, vahvistuu elämässä. Ilo ja positiivisuus lisäävät hyvää oloa ja onnistumisen mahdollisuuksia. Surkuttelu lisää onnetonta oloa ja valittamisen aiheita. Vaurauden tunne lisää vaurautta. Hyväksyntä lisää hyväksytyksi tuloa. Onnellisuuden tunne lisää onnellisuutta ja avaa oven jollekin vielä paremmalle. 

Itsensä tunteminen ja rakastaminen

Olennaista on itsensä tunteminen, kuka todella on ja sen tiedostaminen, mitä turhaa tai valheellista raahaa mukanaan, esim. lapsuudesta iskostuneet syyllisyyden tunteet tai tietyt toiminta- ja ajatusmallit, mistä voisi jo päästää irti. Todellinen minä ei rakennu niistä kuvitelmista, jotka olemme luoneet koulussa, kaveripiirissä, työpaikalla tai yhteiskunnassa yleensä. Ne ovat joitain sellaisia rooleja, ominaisuuksia ja tunteita, joita emme ole, vaan jotka vain ovat meissä. Todellinen minä on täydellinen. Itsensä rakastaminen edellyttää itsensä täydellistä hyväksymistä ja anteeksiantamista. Ja koska olemme kaikki yhtä, niin samalla myös muiden hyväksymistä, rakastamista ja suvaitsemista. Itsensä rakastaminen merkitsee elämistä tässä hetkessä. Se on lupaus arvostaa, kunnioittaa ja tukea itseään, sekä hyväksyä itsensä varauksetta juuri sellaisena kuin nyt on. Itsensä rakastaminen on oikeuksiensa myötätuntoista puolustamista ja syyllisyydestä luopumista. Eräs tapa rakastaa itseään enemmän on lakata vertailemasta itseään muihin. Olet kaunis, erikoinen ja ainoa laatuaan.

Anteeksiantaminen

Armottomuus niin itseään kuin muita kohtaan juontaa usein juurensa varhaislapsuuden kokemuksista, jotka ovat jättäneet mieleemme syyllisyyden, epäonnistumisen pelon tai arvottomuuden tunteen. Pyrkimys täydellisyyteen, mitä ei todellisuudessa pysty koskaan saavuttamaan, ja itsensä vertaaminen muihin uuvuttaa, kalvaa ja vie turhaan energiaa. Sen sijaan hyväksyminen ilman ehtoja tai vaateita on armollisuutta, jossa kuultaa pyyteetön rakkaus, ja vain sen kautta on mahdollisuus saavuttaa todellinen vapaus ja onnellisuus. Kun hyväksyy asiat, tilanteet, ihmiset ja itsensä varauksetta juuri sellaisina kuin ne ovat, huomaa, kuinka kaikki vastarintaan käytetty energia vapautuu käyttöön ja korkeampi ilo ja viisaus tulvii elämään.

Armottomuuden tunne on merkki siitä, että on aika antaa anteeksi. Voimme kiittää tuota negatiivista tunnetta, että se avasi silmämme anteeksiannolle ja päästää siitä sitten irti. Samalla päästämme irti lapsuudesta iskostuneista syyllisyyden tunteista tai tietyistä toiminta- ja ajatusmalleista, mitkä eivät ole totta, eivätkä todennäköisesti ole koskaan olleetkaan. On hyvä tiedostaa, että jokainen ihminen tekee parhaansa sen hetken tietojensa ja taitojensa mukaan. Anteeksianto on paras teko ennenkaikkea itseämme kohtaan! Mitä enemmän rakastaa ja antaa anteeksi, sitä vapaampi on. On harhakuvitelmaa, että antamatta anteeksi voisi tuoda elämäänsä oikeutta. Voimme luottaa siihen, että karma pitää huolen todellisesta oikeudesta ja jokainen väärin tehnyt ihminen joutuu kantamaan itsessään pahojen tekojensa seuraukset ja sovittamaan ne jollakin tavalla. Antamalla anteeksi ihmisille, jotka ovat tehneet vääryyttä, ei ilmaise omaa heikkouttaan tai sitä, että hyväksyisi väärän teon. Antamalla anteeksi lakkaa vain rankaisemasta itseään vihalla tai pettymyksellä. On myös hyvä palauttaa mieleen, että joskus haasteiden kautta tulee kulkeneeksi erityisen nopeaa henkistä kehitystä. Ikiaikaisen sielun tasolla tiedämme, että olemme itse valinneet, mitä olemme elämäämme saaneet - kaikki mitä on tehnyt,  ajatellut, tuntenut, luonut tai jättänyt luomatta, näkyy elämässä joka hetkenä. Voimme todella ymmärtää antaneemme anteeksi sillä hetkellä, kun tiedostamme, ettei ole mitään anteeksiannettavaa. On vain armollisuus, täydellinen hyväksyminen ja rakkaus.

Läsnäolo ja luopumisen taito

Maailmassa, jossa meidän odotetaan olevan joka hetki tavoitettavissa, hoitavan useita asioita samanaikaisesti ja hallinnoivan niin omaa kuin muiden elämää, on yhä vaikeampaa olla aidosti läsnä. Hetkessä eläminen karkoittaa menneisyyden murheet ja tulevaisuuden huolet, on vain oleva hetki, ja tuossa hetkessä kaikki on hyvin, elän ja hengitän. Luopumisen taito on mm. taitoa antaa asioiden olla. Ei ole tarvetta hallita kaikkea. Elämää ei yksinkertaisesti voi hallita, fiksumpaa on luovia virran mukana ja olla valmis muuttamaan omia ajatusmallejaan siitä, mikä on paras tapa edetä. Voihan olla jopa niin,että elämällä on tarjota jotain paljon parempaa kuin itse olisi osannut kuvitellakaan. Kaikki se, mitä vastustaa, pysyy visusti elämässä. Hyväksymällä asiat, tilanteet, ihmiset ja itsensä juuri sellaisina kuin ne ovat ja antautumalla elämän virran kuljettavaksi, kaikki ympärillä muotoutuu polkua tukevaksi. Kaikki aikaisemmin vastarintaan käytetty energia vapautuu käyttöön ja korkeampi ilo ja viisaus tulvii elämään. Olennaista on oppia luomaan sisäisen rauhan tila riippumatta siitä, miten asiat ratkeavat tai ihmiset käyttäytyvät. Kun valitsee rauhan tilan riippumatta siitä, mitä muut tekevät tai mitä itsellesi tapahtuu, tietää kuka on ja antaa tapahtumien tulla ja mennä järkyttämättä omaa rauhantunnetta.

Energia pyrkii aina tasapainoon. Kun energialle jää tilaa, se täyttyy. Kun vanha on täyttänyt tilan kokonaan, uutta ei voi tulla paikalle. Kun ei päästä irti ja luovu jostain, ei saakaan mitään, eikä varsinkaan sitä, mistä alunperin oli tarkoitus luopua. Hallitsemisen halusta luopuminen vapauttaa energiaa ja se, mistä luopuu, löytää tiensä takaisin, koska energia pyrkii tasapainoon. Kun on todella valmis luopumaan esimerkiksi intensiivisesti ajatellusta unelmasta, hallinnan tarpeesta saada upea koti, saada lapsi, saada unelmien työpaikka, saada mahtava puoliso jne., luovuttaa toiveensa korkeimmalle luottaen maailmankaikkeuden tukeen järjestää asiat parhaimmalla mahdollisella tavalla, eikä enää pakonomaisesti tarvitse unelmaa. Silloin saa todella sen, mistä luopuu, ja todennäköisesti upeampana kuin itse olisi osannut toivoakaan. Etsimällä ei löydä eikä pakottamalla anneta. Luopumalla saa.

 

Linkkisuositukset:
http://psykologinenpaaoma.fi/2013/03/12/kolmenlaista-kurjuutta/?fb_action_ids=557708280935516&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map={%22557708280935516%22%3A438435042898088}&action_type_map={%22557708280935516%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]


Kirjasuositukset:

Wrethammar Annastina, Ajattele elämäsi hyväksi
Murphy Joseph, Alitajuntasi voima
Tolle Eckhart, Läsnäolon voima
Mello Anthony de, Havahtuminen
Choquette Sonia, koko tuotanto
Myss Caroline, koko tuotanto
Kübler-Ross Elisabeth, Elä tässä ja nyt
Linn Denise, Anna sielusi ohjata
Hay Louise L, Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi
Ehdin Susanna, Itsensä parantava ihminen
Calabrese Adrian, Pyhät merkit
Moorjani Anita, Kuolema antoi minulle elämän - kuinka löysin itseni ja terveyteni kuolemanrajakokemuksen kautta